Etsit syystä tai toisesta ilmaisia kotisivuja. Tuotan heti alkuun pettymyksen. Ilmaisia kotisivuja ei ole olemassakaan – erittäinen edullisia kylläkin.

Jos joku mainostaa ilmaisia nettisivuja, siihen on 999 tapauksessa tuhannesta haudattu jotain. Joko sivustolla vierailija joutuu katselemaan mainoksia, ulkoasuvaihtoehdot ovat järkyttäviä tai sinä jossain vaiheessa maksat jostain ”lisäpalvelusta”. Lisäpalvelu voi olla oma verkkotunnus, lisätallennustila tai vastaavaa. Jos laskua ei jossain vaiheessa kuulu, sivustosi ei todennäköisesti täytä kaikkia vaatimuksiasi. Toisaalta, jos huulta purren hyväksyt sen, sinulla saattaa olla käytössäsi ilmaiset nettisivut.

Jos nettisivuihin suostuu laittamaan reilun 100 euroa, alkaa olla jo valinnan varaa, mm. WordPress-sivusto vuokrapalvelimella, eli webhotellissa. Joudut käyttämään tekemiseen kallista aikaasi, mutta opitpahan samalla jotain nettisivujen sielunelämästä.

Vaikka olisit budjetoinut nettisivuihin tonnin, suosittelen käyttämään sen sisällön suunnitteluun, eikä tekniikkaan. WordPressin asentaminen on niin nopeaa ja helppoa, että on silkkaa tyhmyyttä laittaa siihen viimeisiä (tai ensimmäisiä) ropoja. Useimmat bisnekset eivät kariudu väärin asennettuun julkaisujärjestelmään tai rumaan ulkoasuun. Huonoon sisältöön tömähtävät useat isolla rahallakin tehdyt saitit.

Kun rahaa on vähän, se kannattaa sijoittaa oikeasti tärkeisiin asioihin. Jos rahaa on paljon, loppuu sekin pian, ellei sitä käytä järkevästi.ilmaiset nettisivut
Pohditko nettisivujen tekemistä itse?

Lataa ilmainen pikaopas

Nettisivujen tekeminen on yllättävän helppoa.

Aloita lataamalla ilmainen Mitä jos tekisin nettisivut itse -pikaopas

Pin It on Pinterest

Share This