Mikä on paras WordPress-teema? Voiko sellaista edes olla olemassa?
Netti on pullollaan WordPress-sivupohjia. Osa on ilmaisia ja osa maksullisia. Monet sivuston rakentajat käyttävät tuntikausia hyvän sivupohjan etsimiseen. Toiset devaajat aloittavat kehitystyön aina nollista ja koodaavat sivupohjia tyhjästä. Kummassakaan ei ole järkeä.
Me teimme Nettitehostimessa aikaisemmin tuota ensimmäistä. Etsimme jokaiselle sivustolle uuden sivupohjan netin hetteiköstä. Joskus löytyi hyvä, mutta useimmiten jouduimme tyytymään kompromissiin. Monasti kävi jo mielessä, pitäisikö koodauttaa oma teema. Sellainen, joka on lähtökohdiltaan hyvä ja riittävän muunneltava.
Reilu vuosi sitten löysin täydellisen WordPress-sivupohjan. Sellainen on Elegant Themesin Divi-teema. Sen jälkeen emme ole käyttäneet muuta. Meidän mielestämme Divillä voi tehdä, mitä vain. Tarkoitan, että sitä on helppo muunnella riittävästi saadakseen toimivat ja hyvännäköiset nettisivut koskematta koodiin ollenkaan.
Divin parhaita puolia ovat:
- yksikertainen ulkoasu,
- monipuolinen muunneltavuus ja
- helppo päivitettävyys.
Yksinkertaisuus on parasta
Divin ulkoasu on hyvin simppeli. Siinä on logo ja päävalikko sivun yläreunassa, sisältö keskellä ja alareuna (footer) on – yllätys, yllätys, alareunassa. Divin perusulkoasulla ei voi mennä amatöörikään vikaan. Sillä tulee aina hyvännäköisiä sivustoja.
Divi-teeman ominaisuudet eivät lopu
Jos rahkeet riittävät, Divin muunneltavuus ei aseta rajoituksia, edes ilman koodausosaamista. Värit, fontit ja monet asettelut voi valita itse helpoista valikoista. Divi on niin paljon muunneltavissa, että kannattaa pitää jäitä hatussa tai ainakin lasissa. Innostuessaan sivuston kehittäjä voi saada Divillä aikaan 1990-luvun nettisivuille ominaista tajunnan räjäyttävää sekasotkua, kun värit ja fontit valitsee harkitsemattomasti. Toisaalta, Divissä on helppo palauttaa oletusasetukset.
Divin jokaisessa sivussa voi käyttää ns. Divi-rakentajaa (Divi Builder). Rakentajassa on käytössä yli 30 moduulia, joita voi sijoitella tarpeen mukaan sivulle tai artikkeliin. Moduuleja löytyy video-moduulista hintataulukkoon ja kuvavierittimestä (slider) toimintakehotteeseen ja yhteystietolomakkeeseen.
Suosikki käyttökohteitani Divi-rakentajaominaisuuksille ovat ns. laskeutumissivut. Rakentajalla sivulle saa mukavaa vaihtelua jakamalla sivu elementteihin taustaväreillä ja -kuvilla. Ja mikä laskeutumissivuissa tärkeitä, Divillä on helppo rakentaa toimitakehotteita painikkeineen ja tilauslomakkeineen.
Helppous
Monipuolisuus tuo tietysti myös haasteita hallittavuuteen. Aloittelija ei pysty ottamaan kerralla haltuun keikkia Divin ominaisuuksia ja monipuolisen sivun päivittäminenkin olisi haasteellista, ellei teemassa olisi käytössä ”visuaalinen rakentaja”. Visuaalisella rakentajalla on helppo päivittää sivustolla olevia tietoja, mm. vaihtaa puhelinnumeroa tai korjata kirjoitusvirheitä. Visuaalisella rakentajalla näkee sivuston sellaisena kuin se näyttäytyy tavalliselle käyttäjälle. Sisältöä pääsee muokkaan klikkaamalla vain teksti joukkoon korjausta vaativaan kohtaan. Tätä ominaisuutta oppiin käyttämään se kuuluisa ”kuka tahansa”, vaikka muuten DIvi vaatii hiukan perehtymistä.
En ole luonteeltani sellainen, että ylettömästi kehuisin mitään. Säästelen kehuja jopa lasteni kohdalla, vaikka tiedän, että se olisi kasvun ja itsetunnon kehittymisen kannalta tärkeää. Elegant Themesin Diviin ole niin tyytyväinen, kuten perheeseenikin, että uskallan suositella sitä estoitta.
Divi on maksullinen lisäosa. Se on oikeastaan vuosimaksullinen, jos haluaa hoitaa päivitykset mallikkaasti. Hinta on kuitenkin mitätön sen hyötyyn ja hintaan sisältyvien lisäosien verrattuna.
Jos olet kyllästynyt etsimään sitä oikeaa WordPress-sivupohjaa, kokeile Elegant Themesin Divi-teemaa.
Ohjevideo Divin käyttöön
Katso oheinen video, jossa näytän vaihe vaiheelta, kuinka Diviä käytetään.
Jos olet kiinnostunut tekemään kotisivut itse, osallistu WordPress-verkkokurssille. Verkkokurssilla näytän, miten WordPress asennetaan käsittämättömän yksinkertaisella tavalla. Kurssi muodostuu itseopiskeltavasta materiaalista, jonka pääosissa ovat ohjevideot.
Pohditko nettisivujen tekemistä itse?
Lataa ilmainen pikaopas
Nettisivujen tekeminen on yllättävän helppoa.
Aloita lataamalla ilmainen Mitä jos tekisin nettisivut itse -pikaopas
Trackbackit/Pingbackit