Paras WordPress-teema

Paras WordPress-teema

Mikä on paras WordPress-teema? Voiko sellaista edes olla olemassa?

Netti on pullollaan WordPress-sivupohjia. Osa on ilmaisia ja osa maksullisia. Monet sivuston rakentajat käyttävät tuntikausia hyvän sivupohjan etsimiseen. Toiset devaajat aloittavat kehitystyön aina nollista ja koodaavat sivupohjia tyhjästä. Kummassakaan ei ole järkeä.

Me teimme Nettitehostimessa aikaisemmin tuota ensimmäistä. Etsimme jokaiselle sivustolle uuden sivupohjan netin hetteiköstä. Joskus löytyi hyvä, mutta useimmiten jouduimme tyytymään kompromissiin. Monasti kävi jo mielessä, pitäisikö koodauttaa oma teema. Sellainen, joka on lähtökohdiltaan hyvä ja riittävän muunneltava.

Reilu vuosi sitten löysin täydellisen WordPress-sivupohjan. Sellainen on Elegant Themesin Divi-teema. Sen jälkeen emme ole käyttäneet muuta. Meidän mielestämme Divillä voi tehdä, mitä vain. Tarkoitan, että sitä on helppo muunnella riittävästi saadakseen toimivat ja hyvännäköiset nettisivut koskematta koodiin ollenkaan.

(lisää…)

Näin teet kotisivuistasi myyvät

Näin teet kotisivuistasi myyvät

Nettisivujen tarkoitus on myydä. Suurin osa nettisivuista ei kuitenkaan myy mitään tai ainakin ne aliarvioivat asiakkaan älyn ja yliarvioivat hänen viitseliäisyytensä. Asiakas on älykäs, mutta ei kovin viitseliäs. Jos sivusto ei vastaa haluttua, on helppo siirtyä uudelle saitille. Jos sivustolta ei löydy heti kaivattu, harva viitsii etsiä haluamaansa kovin kauan. Ensimmäiset 10 sekuntia ovat kriittiset. Siinä ajassa täytyy löytyä jotain, mitä on etsitty.

Hyvällä sisällöllä menet suoraan asiaan ja tarjoat avun asiakasta vaivaavaan ongelmaan. Kerrot myös selkeästi, miten apupaketin voi hankkia. (lisää…)

Lisää kävijöitä: Jaa artikkelisi useammin kuin kerran

Lisää kävijöitä: Jaa artikkelisi useammin kuin kerran

Julkaistuasi blogiartikkelisi (tai myyntisivusi) toivot, että monet käyvät tsekkaamassa tarjontasi. Odottelet kädet ristissä, eikä kukaan näytä vierailevan sivustollasi. Olet saattanut jakaa linkkisi Facebookissa ja Twitterissä, mutta silti se ei tunnu herättävän kiinnostusta.

Tosi asiassa, linkkiäsi ei ole nähnyt kovin moni. Ne harvatkaan eivät juuri sillä hetkellä ole ehtineet koukata sivustosi kautta. Ehkä heillä on hyvä tarkoitus tutustua tarjontaasi myöhemmin. Omasta kokemuksestasi voit varmaan arvata, että aikoimuksesta ei huomenna ole edes muistijälkeä.

Uusimmasta artikkelista kannattaa siis muistuttaa useammin kuin kerran. Mitä useammin, sitä suuremmalle yleisölle se tulee tietoon. Ei kannata olla häveliäs. Jos sinä et promoa sisältöäsi, ei sitä kukaan tee puolestasi – koska he eivät tiedä siitä.

Todennäköisesti et voi jakaa linkkiäsi liikaa. Ehkä yksi tai kaksi henkilöä näkee sen useammin kuin kerran, mutta tuhannet eivät havaitse sitä ollenkaan. Ole rohkea!  (lisää…)

Miksi kotisivuilla ei käy kukaan?

Miksi kotisivuilla ei käy kukaan?

Onko kotisivuillasi hiljaista kuin kuuluisalla huopatossutehtaalla? Mietitkö, miten saisit sinne lisää kävijöitä?

Kuuluisat huopatossutehtaat sijaitsevat Jämsässä. Ne valmistavat vuosikymmenien kokemukselle laadukkaita huopatuotteita. Mitä sinun kotisivuillasi on sellaista, mikä houkuttelisi ketään käymään?

Yleisin virhe kotisivuilla on liian vähäinen teksti. Kyllä, mikä tahansa teksti on parempi kuin ei tekstiä ollenkaan. Runsas teksti on moninverroin tehokkaampi tapa houkutella kävijöitä kuin niukka teksti. Tottakai, hyvä teksti on aina parempi kuin huono teksti, mutta tekstin määrällä on ehdottomasti merkitystä.

Älä unohda maksullista mainontaa. Facebookissa ja Google AdWordsissa voi ostaa klikkauksia melko edullisesti. Vaikka käyttäisitkin mainoksia, tarvitset silti tekstiä. Laita kotisivujesi tekstit kuntoon ennen kuin haalit kävijöistä mainoksilla.

Tekstiä saa helposti lisää kolmella keinolla. (lisää…)

Kapteeni Flintin opetus brändääjälle

Kapteeni Flintin opetus brändääjälle

Karibian merirosvojen kultakautena 1700-luvun alussa kauppalaivojen ryöstely perustui pitkälti kapteenien maineeseen. Kapteenit olivat aikansa henkilöbrändejä. Heidät tunnistettiin omasta lipusta.

Mustan lipun nähdessään kauppalaivan oli parempi antautua kuin taistella. Antautumalla miehistö ja jopa laiva saattoivat pelastua toisin kuin taistelussa. Taistelu ei ollut merirosvojenkaan eduksi, koska taistelussa tuli aina miestappioita.

Nassaun merirosvovaltakunnasta kertovassa Black Sails tv-sarjassa kerrotaan pahamaineisesta kapteeni Flintistä. Flintin lippu oli tuttu kaikille Karibialla seilaaville merimiehille. Sarjan toisen kauden toisessa jaksossa on mielenkiintoinen kuvaus siitä, miten musta lippu toimi.

Kun Flint oli syrjäytetty kapteenin virasta, kapteeniksi äänestetty aliperämies Dufresne (Flintin entinen kirjanpitäjä) yritti kaapata kauppalaivan. Kauppalaivan kapteeni antautui taisteluitta, kun näki hirviön maineessa olevan kapteeni Flintin lipun.

Kauppalaivan kippari alkoi epäillä, ettei merirosvo ollutkaan Flint ja antoi merkin miehistölleen nousta vastarintaan.

Flint ”selosti” tilannetta ja kapteenin maineen merkitystä sivusta seuranneelle John Silverille:

”Näillä vesillä purjehtii kovia miehiä. He eivät pelkää aluksia, pistooleja, eivätkä miekkoja.”

Merimiehet pelkäsivät vain tiettyjä brändejä. Niiden maine oli todellisuutta hurjempi.

Tee blogistasi toimialasi paras

Tee blogistasi toimialasi paras

Kun aloitat bloggaamisen, tee paras blogi ikinä. Vähempää ei kannata tavoitella. Älä luovu unelmastasi, vaikka tuntuisi, ettei blogi heti lähde lentoon. Bloggaaminen on työtä, ei taikuutta. Työtä oppii tekemällä.

Harjoitteleminen on helpompaa, kun on jotkut perustiedot olemassa. Siksi kokosin ajatuksiani siitä, miten blogista voi saada oman toimialansa parhaan.

Kokeile näitä 7 askelta, haasta ajatukseni ja haasta itsesi.

Menestystä bloggaamiseen! (lisää…)

Miksi asiantuntija tarvitsee blogin?

Miksi asiantuntija tarvitsee blogin?

Asiantuntija tarvitsee blogin saadakseen asiantuntijuutensa kaikkien tietoon. Asiantuntijuudestasi ei ole apua, jos siitä tietää sinun lisäksesi äitisi, puolisosi ja paras ystäväsi. Toisaalta blogi sinällään on merkki asiantuntijasta. Vai uskot sinä jonkun sellaisen asiantuntijuuteen, jolla ei ole toimivaa blogia?

Nykyään blogia julkaisevat niin yritysjohtajat, eri alojen ammattilaiset kuin poliitikotkin. Blogeja käytetään tiedonlähteenä uutisissa. Olet varmasti kuullut lauseen: ”Matti Vanhanen kirjoittaa blogissaan”.

Blogit eivät toimi pelkästään julkisuuden henkilöiden tiedotuskanavana. Monesta nobodysta on tullut kuuluisa blogin avulla.

Blogi toimii esitteenäsi, mutta paljon monipuolisemmin kuin käyntikortti tai muut painotuotteet. (lisää…)

Sisältöstrategia – bloggaajan työkalu

Sisältöstrategia – bloggaajan työkalu

Sisältöstrategia muistuttaa, miksi blogi on olemassa. Se on käytännön työkalu, jonka pitäisi olla jokapäiväisessä käytössä. Ilman sisältöstrategiaa blogin suunta katoaa ennemmin tai myöhemmin.

Bloggaaja on vähän väliä saman ongelman edessä: Mistä tänään kirjoittaisin blogiini? En tarkoita tyhjän paperin syndroomaan, vaan sitä, kun tatsi koko hommaan on kadoksissa. Minulle tämä on tuttua huttua. Pää pörisee ylikierroksilla ja ideoita pursuaa, mutta en saa mistään oikein kiinni. Silloin kaivan esille sisältöstrategiani. (lisää…)

Rakenna markkinointivemmel, joka kerää sähköpostilistaa

Rakenna markkinointivemmel, joka kerää sähköpostilistaa

Nyttemmin on tarjolla monenkirjavaa markkinoinnin automaatioon, sisältö- ja inbound-markkinointiin suunnattua softaa. Laadusta en osaa sanoa mitään, mutta hintahaitari on laaja. Halvimmat ovat parisataa euroa vuodessa. Toisissa hinta nousee kolminumeroiseksi jo kuukausitasolla. Mikään hinta ei tietysti ole sinällään liikaa tai liian vähän. Oleellista on se, saako rahoilleen vastinetta.

Jos osaamista ja viitseliäisyyttä löytyy, ilmaisilla työkaluilla pystyy rakentamaan ihan kelvollisen markkinointivempelen. Enemmän kuin tekniikka, markkinointiin vaikuttaa joka tapauksessa strategia ja sisällöt. Loisteliaskaan softa ei takaa onnistumista, jos sitä ei osaa hyödyntää.

Itse olen rakentanut toimivan markkinoinnin automaation WordPressin ja MailChimpin avulla. Paljastan tässä, millainen combo meillä on käytössä. Olet saattanut törmätä siihen käytännössä, kun olet tilannut pikaoppaamme ja saanut uutiskirjeemme. Nyt pääset kurkkaamaan konehuoneen puolelle. (lisää…)

Kotisivut kuntoon – aloita perusteista

Tavoitteena myyvät kotisivut

Laita ensin perusasiat kuntoon

Kotisivut ovat helppo tehdä. Voit tehdä ne itse helposti alle tunnissa. Hankalampaa onkin saada kotisivuilla käymään riittävästi kohderyhmään kuuluvia asiakkaita ja vielä ostamaan jotain.

Myyvien kotisivujen tekeminen ei kuitenkaan ole mahdotonta tai jotain sellaista, mitä kuka tahansa ei pystyisi oppimaan. Siksi olemme koonneet sinulle vinkkejä, miten saat kotisivut sellaiseen kuntoon, että jossain vaiheessa ne ovat investointi, eikä pelkkä rahareikä. (lisää…)

Pin It on Pinterest

Share This