Kun puhutaan hyvistä ja myyvistä nettisivuista, niin usein ihmisten huomio kiinnittyy sivuston visuaaliseen ilmeeseen. Joissakin tapauksissa jopa liian paljon. Verrattaessa kahta sivustoa käy helposti niin, että visuaalisesti hieno sivusto ihastuttaa niin paljon, että kysymys käytettävyydestä ja tarkoituksenmukaisuudesta unohtuu.

Verkkosivujen kohdalla on niin, että vaikka visuaalinen ilme onkin tärkeää, se ei saisi kuitenkaan kävellä sisällöstä yli. Oikein kauniit ja graafisesti vaikuttavat sivut, joiden kohdalla ei ole mietitty lainkaan käytettävyyttä, saattavat ajaa käyttäjänsä epätoivoon, tai ainakin toisen yrittäjän asiakkaaksi.

Parhaimmillaan visuaalinen ilme parantaa sisällön löydettävyyttä ja sen myötä myyntiä, varsinkin jos se “osta tästä” -painike on tullut lisätyksi esiteltävän tuotteen tai palvelun esittelyn yhteyteen.

Selkeä visuaalinen ilme ja selkeä sisältö yhdessä sivustolle määritellyn selkeän tarkoituksen kanssa johtaa kokonaisuutena parhaaseen lopputulokseen. Voi olla, ettei asiakkaasi hauko henkeä sivustosi visuaalisen vaikuttavuuden pökerryttämänä. Voi kuitenkin olla niinkin, että hän kiittelee mielessään itseään päätyttyään sivuillesi, jos tuotteen tai palvelun sisältöön ja hankintaan liittyvät tekijät ovat selkeästi ja johdonmukaisesti esillä ilman kaiken alleen nielevää graafista runsautta.

Visuaalisuuteen liittyy muutamia asioita, joita hyvä ottaa huomioon suunniteltaessa myyviä tai muulla tavalla vaikuttavia verkkosivuja. Ensiksikin pidä ilme selkeänä ja käytä värejä harkiten. Käytä sivustollasi vain riittävän laadukkaita kuvia ja lisää sisältö selkokielisenä, siten, että mahdollinen tuleva asiakkaasi löytää ostopäätöksensä kannalta oleellisimmat tiedot mahdollisimman helposti.ilmaiset nettisivut
Pohditko nettisivujen tekemistä itse?

Lataa ilmainen pikaopas

Nettisivujen tekeminen on yllättävän helppoa.

Aloita lataamalla ilmainen Mitä jos tekisin nettisivut itse -pikaopas

Pin It on Pinterest

Share This